Ook in Nederland wordt elektronicaconcern Philips aansprakelijk gesteld voor problemen met slaapapneu-apparatuur. Vier gebruikers hebben onlangs een letselschadeadvocaat in de arm genomen.
De apneupatiënten willen dat op kosten van Philips wordt onderzocht of de apparatuur bij hen gezondheidsschade heeft veroorzaakt. De patiënten hebben onder meer last van duizeligheid, kaakholteontstekingen en zelfs longkanker. Het viertal maakte jarenlang gebruik van de machines die een ademstilstand tijdens het slapen moeten tegengaan.
Medio 2021 waarschuwde Philips voor problemen met apneu-apparatuur. Aan het gebruik van de beademingsapparaten blijken risico’s te kleven. Zo kunnen deeltjes loskomen die in de luchtwegen irritaties veroorzaken, met mogelijk kanker tot gevolg. Naast een grondig onderzoek van de gebruikte apparaten willen de advocaten van de Nederlandse apneupatiënten ook dat Philips onderzoekdata met gebruikers deelt.
In totaal maken zo’n 60.000 Nederlanders gebruik van de gewraakte Philips-apparaten. Veel apneupatiënten kunnen niet zonder de apparatuur. In de VS zijn inmiddels bijna 100 rechtszaken aangespannen tegen het concern. Mogelijk worden deze gebundeld in een massaclaim.
Bron: ASP
Wilt u weten wat wij in uw specifieke situatie voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Dan weet u vervolgens snel en exact waar u aan toe bent.
Wie zijn Brons & Visser?
Jenny Visser
Mijn naam is Jenny Visser en ik ben sinds 1998 advocaat. Ik sta zo'n 18 jaar slachtoffers van ongevallen bij. Ik adviseer slachtoffers ook op het gebied van arbeidsrecht en re-integratie.
Eric Brons
Mijn naam is Eric Brons. Ik ben sinds 1998 gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers van letselschade. Daarnaast verhaal ik ook door letselschade veroorzaakte kosten van zorgverzekeraars en loondoorbetaling van werkgevers.