Ongevallen en rechtszekerheid

Hoe hoog staat Nederland op de wereldranglijst van rechtsstelsels? Het gezaghebbende World Justice Project vergelijkt dit elk jaar wereldwijd. In de editie van 2022 van de Rule of Law Index staat Nederland (weer) op de vijfde plaats. In de meeste landen is echter sprake van een algehele achteruitgang van de rechtsstaat.

Met onze plek mogen we ons gelukkig prijzen. Door de schokkende moorden op op Derk Wiersum en Peter R. de Vries, was de staat van onze Nederlandse rechtsstaat de afgelopen jaren vaak onderwerp van discussie. Toch staat Nederland weer op de vijfde plek; net zoals voorgaande jaren – met uitzondering van 2021 (toen hadden we de zesde plaats). Nederland moet dit jaar enkel Denemarken (plek één), Noorwegen (twee), Finland (drie) en Zweden (vier) voor zich dulden.

Het onderzoek van de World Justice Project is gebaseerd op data uit bevolkingsinterviews met meer dan 154.000 mensen, en input van 3.600 juristen en andere experts in alle 140 landen en rechtsgebieden.

Om tot de rangorde te komen meet de index op verschillende factoren, te weten: beperkingen op de macht van de overheid, afwezigheid van corruptie, open overheid, grondrechten, handhaving van regelgeving, civiel recht, strafrecht en orde en veiligheid. Op het laatstgenoemde onderdeel na (plek 25) staat Nederland op alle onderdelen in de top tien.

Voor slachtoffers van letselschade is dit ook belangrijk. Door een goed werkend juridisch systeem kunt u erop vertrouwen dat uw letselschadezaak door de verschillende betrokken partijen in beginsel wordt behandeld zoals u dat mag verwachten. Doen zij dat niet, dan staat er een onafhankelijk systeem te beschikking om uw recht te halen.

Bron: Advocatie.nl

Vrijblijvend adviesgesprek?

Wilt u weten wat wij in uw specifieke situatie voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Dan weet u vervolgens snel en exact waar u aan toe bent.

Wie zijn Brons & Visser?

IMG_6115

Jenny Visser

Mijn naam is Jenny Visser en ik ben sinds 1998 advocaat. Ik sta zo'n 18 jaar slachtoffers van ongevallen bij. Ik adviseer slachtoffers ook op het gebied van arbeidsrecht en re-integratie.

visser@bronsenvisser.nl

06-42022876

Eric

Eric Brons

Mijn naam is Eric Brons. Ik ben sinds 1998 gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers van letselschade. Daarnaast verhaal ik ook door letselschade veroorzaakte kosten van zorgverzekeraars en loondoorbetaling van werkgevers.

brons@bronsenvisser.nl

06-24693350

"Wij vinden het belangrijk om goed naar u te luisteren, u duidelijk uit te leggen hoe wij u kunnen helpen en wat u te wachten staat. Wij stellen alles in het werk om uw leven zoveel mogelijk weer op de rit te krijgen en al uw schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Daarbij communiceren wij duidelijk en dragen zorg voor goede bereikbaarheid".