Leiden in top 3 gemeenten met meeste ongevallen

Bericht Sleutelstad – 4 oktober 2021

In 2020 werden in Leiden 977 verkeersongevallen geregistreerd. De gemeente staat daardoor in de top 3 steden met de meeste ongevallen in de provincie. Een kwart van alle ongevallen in Nederland vindt plaats in Zuid-Holland. Rotterdam en Den Haag noteren de meeste ongevallen. Dat blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van de politie en Rijkswaterstaat.

Gerekend per inwoner is de kans op een ongeval in de Leidse regio het grootst in Zoeterwoude. In 2020 zijn daar 77 ongevallen geteld, of 8,9 per duizend inwoners. Leiden zelf telde 977 ongevallen, wat neerkomt op 7,9 incidenten per duizend inwoners. Beide gemeenten zitten ruim boven het landelijke gemiddelde van 5,9 per duizend inwoners. Leiderdorp telde 173 ongevallen, of 6,3 per duizend inwoners.

De kans op een ongeval was het kleinst in Voorschoten, met 78 ongevallen, wat neerkomt op drie per duizend inwoners. Ook in Oegstgeest was het verkeer relatief veilig: met 117 ongevallen telde de gemeente er 4,7 per duizend inwoners.

Sleutelstad dook eerder dit jaar al eens in de ongevallencijfers. Van de grotere steden in de Randstad bleek Leiden tussen 2017 en 2019 de stad met relatief de meeste verkeersslachtoffers. Met 22 ernstig gewonden per tienduizend inwoners bleek Leiden veel onveiliger dan Den Haag (16), Rotterdam (13) of Amsterdam (10). Wel viel het aantal doden in het verkeer in Leiden at lager uit dan in de grootste steden.

Rechte wegen
De helft van alle Nederlandse geregistreerde verkeersongevallen waarbij ook het type weg bekend is, gebeurde in 2020 op een rechte weg. Dit waren vooral kop-staartbotsingen en ongelukken waarbij voertuigen in de flank geraakt werden. Ook verkeersongevallen op kruispunten (22,8 procent) kwamen vorig jaar relatief vaak voor.

Bron: https://sleutelstad.nl/2021/10/04/leiden-in-top-3-gemeenten-met-meeste-ongevallen/

Vrijblijvend adviesgesprek?

Wilt u weten wat wij in uw specifieke situatie voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Dan weet u vervolgens snel en exact waar u aan toe bent.

Wie zijn Brons & Visser?

IMG_6115

Jenny Visser

Mijn naam is Jenny Visser en ik ben sinds 1998 advocaat. Ik sta zo'n 18 jaar slachtoffers van ongevallen bij. Ik adviseer slachtoffers ook op het gebied van arbeidsrecht en re-integratie.

visser@bronsenvisser.nl

06-42022876

Eric

Eric Brons

Mijn naam is Eric Brons. Ik ben sinds 1998 gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers van letselschade. Daarnaast verhaal ik ook door letselschade veroorzaakte kosten van zorgverzekeraars en loondoorbetaling van werkgevers.

brons@bronsenvisser.nl

06-24693350

"Wij vinden het belangrijk om goed naar u te luisteren, u duidelijk uit te leggen hoe wij u kunnen helpen en wat u te wachten staat. Wij stellen alles in het werk om uw leven zoveel mogelijk weer op de rit te krijgen en al uw schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Daarbij communiceren wij duidelijk en dragen zorg voor goede bereikbaarheid".