De heg staat in de weg

In deze rubriek bespreken we soms recente rechtspraak. Deze keer een heg die het zicht belemmert.

Een snorfietser rijdt zonder te stoppen vanaf de uitrit de openbare weg op. Langs de uitrit staat een hoge haag die het zicht op de openbare weg belemmert. De snorfietser wordt aangereden door een auto die op de openbare weg rijdt. De snorfietser heeft geen voorrang verleend maar hij voert aan dat hij geen zicht had op de weg door de hoge haag. De hoge haag is niet door de gemeente geplaatst. Had zij toch de hoge haag moeten verwijderen of snoeien en is zij verantwoordelijk voor het ongeval. Wat vindt u?

De rechtbank oordeelt dat er geen algemene plicht voor de gemeente is om een haag die door een ander op haar grond is geplant, te snoeien. Zij hoeft er ook niet voor te zorgen dat er vanaf een aangrenzend erf vrij en onbelemmerd zicht is op de openbare weg. De bestuurder van de auto is ook niet aansprakelijk. In de gegeven omstandigheden hoefde de bestuurder van de auto geen rekening te houden met het verkeersgedrag van de snorfietser die plots zonder remmen de weg op reed.
Vindplaats van de uitspraak: ECLI:NL:RBOBR:2022:349

Heeft u een rechtsvraag? Neem vrijblijvend met ons contact op.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Wilt u weten wat wij in uw specifieke situatie voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Dan weet u vervolgens snel en exact waar u aan toe bent.

Wie zijn Brons & Visser?

IMG_6115

Jenny Visser

Mijn naam is Jenny Visser en ik ben sinds 1998 advocaat. Ik sta zo'n 18 jaar slachtoffers van ongevallen bij. Ik adviseer slachtoffers ook op het gebied van arbeidsrecht en re-integratie.

visser@bronsenvisser.nl

06-42022876

Eric

Eric Brons

Mijn naam is Eric Brons. Ik ben sinds 1998 gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers van letselschade. Daarnaast verhaal ik ook door letselschade veroorzaakte kosten van zorgverzekeraars en loondoorbetaling van werkgevers.

brons@bronsenvisser.nl

06-24693350

"Wij vinden het belangrijk om goed naar u te luisteren, u duidelijk uit te leggen hoe wij u kunnen helpen en wat u te wachten staat. Wij stellen alles in het werk om uw leven zoveel mogelijk weer op de rit te krijgen en al uw schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Daarbij communiceren wij duidelijk en dragen zorg voor goede bereikbaarheid".