Affectieschade broers en zussen?

De Tweede Kamer wil dat de regeling op korte termijn de vergoeding van affectieschade voor broers en zussen van slachtoffers mogelijk maakt. Een motie daarvoor is deze week aangenomen.  Broers en zussen, als naasten of nabestaanden van slachtoffers van ernstige misdrijven of ongevallen hebben op dit moment nog geen recht op vergoeding van affectieschade. De Tweede Kamer is van mening dat ook deze naasten een tegemoetkoming moeten krijgen voor hun leed, veroorzaakt door het overlijden of blijvende ernstige verwondingen van een familielid.

De Wet vergoeding affectieschade is in werking getreden op 1 januari 2019. Sindsdien kan een ‘beperkte kring van gerechtigden’ aanspraak maken op vergoeding van affectieschade. Het gaat om de partner, kinderen en ouders van het slachtoffer, of personen met een vergelijkbare relatie. De wet wordt op dit moment geëvalueerd door het WODC.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Wilt u weten wat wij in uw specifieke situatie voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Dan weet u vervolgens snel en exact waar u aan toe bent.

Wie zijn Brons & Visser?

IMG_6115

Jenny Visser

Mijn naam is Jenny Visser en ik ben sinds 1998 advocaat. Ik sta zo'n 18 jaar slachtoffers van ongevallen bij. Ik adviseer slachtoffers ook op het gebied van arbeidsrecht en re-integratie.

visser@bronsenvisser.nl

06-42022876

Eric

Eric Brons

Mijn naam is Eric Brons. Ik ben sinds 1998 gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers van letselschade. Daarnaast verhaal ik ook door letselschade veroorzaakte kosten van zorgverzekeraars en loondoorbetaling van werkgevers.

brons@bronsenvisser.nl

06-24693350

"Wij vinden het belangrijk om goed naar u te luisteren, u duidelijk uit te leggen hoe wij u kunnen helpen en wat u te wachten staat. Wij stellen alles in het werk om uw leven zoveel mogelijk weer op de rit te krijgen en al uw schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Daarbij communiceren wij duidelijk en dragen zorg voor goede bereikbaarheid".